ФФМ ги враќа старите дресови, денеска ги одмеруваме силите со Словенија!

Претседателот на Фудбалската Федерација на Македонија, по лавината од негативни реакции во врска со новите дресови за Европското Првенство, ја смени одлуката и испрати допис до УЕФА за враќање на актуелните гарнитури со кои ги игравме и самите квалификации. Во продолжение, го пренесуваме целосното соопштение на Муамед Сејдини: Како претседател на Фудбалската федерација на Македонија чувствувам обврска да се обратам до фудбалското семејство во врска со промоцијата на новиот дрес на македонската репрезентација за Европското првенство. Најпрвин, изразувам искрено жалење за негативните реакции кои што беа предизвикани од бојата на…