ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ПО 3 РУНДИ: КОЈ Е НАЈДОБАР ПОЕНТЕР, СКОКАЧ И ДОДАВАЧ ВО МАШКАТА СУПЕРЛИГА?

Во машката кошаркарска Суперлига има тимови кои не одиграле ниту една рунда, некои со по две но 3-та рунда помина за поголем дел од екипите.

Можеме да ги издвоиме процентуално најдобрите поединци кои настапувале во три натпревари, во најважните категории, а тоа се: поени, скокови, асистенции, блокади, освоени топки и загубени топки (во овој случај најлош поединец).

Поени:

СТЕФАН БАЛМАЗОВИЌ од Работнички Скопје: (63)21.00%

Скокови:

АЛЕКСАНДАР АНДРЕЈЕВИЌ од Куманово 2009: (32) 10.67%

Асистенции:

ТРАМЕЈН ИЗАБЕЛ од МЗТ Скопје УниБанка: (23)7.67%

Блокади:

ДАНИЛО МИЈАТОВИЌ од Еуро Никел 2005: (6)2.00%
СТЕВАН ГЛИГОРИЈЕВИЌ од Куманово 2009: (3)1.00%

Освоени топки:

ЛАМАР ВАШИНГТОН од Работнички Скопје: (9)3.00%
ТРЕМЕЈН ИЗАБЕЛ од МЗТ Скопје УниБанка: (9)3.00%
МАЛКОМ АРМСТЕД од Гостивар: (9)3.00%

Загубени топки:

ЈАНЕ ПЕТРОВСКИ од Еуро Никел 2005: (12)4.00%

ДОПОЛНИТЕЛНО:
Слободни фрлања најдобро изведува Стефан Крстајиќ со 94.74%, шутот за два највеќе го служи Ламар Вашингтон на 80% а Кирил Николовски има 60% за три поени. Највиссок процент на реализација има Александар Андрејевиќ, 72.73%.

Сподели

Можеби ќе ве интересира