Владата одлучи – љубителите на спортот се уште не смеат да ги бодрат своите миленици

На вчерашната седница на Владата, не беа прифатени барањата на спортските федерации кои посакаа да се тргне забраната за присуство на публика на натпреварите.

Владата одлучи – љубителите на спортот се уште не смеат да ги бодрат своите миленици.

Од таму посочија дека поради зголемениот број на случаи со вирусот Ковид-19, нема да има промени и испратените барања не се прифаќаат, па салите и стадионите ќе бидат се уште не достапни за публиката.

На оваа седница Владата ја прифати препораката на Комисијата да се одложи атлетската трка „23 Oктомври“ во Скопје, како и да остане забраната за присуство на публика на спортските натпревари кои ги организира Ракометната федерација и другите спортски федерации, кои претходно бараа оваа забрана да биде укината.

За разлика од другите земји во Европа, за сите спортски клубови во Македонија ова значи дека нема да имаат поддршка од трибините ниту во европските натпреварувања, а ниту во македонските национални првенства.

Сподели

Можеби ќе ве интересира