Одиграна првата рунда во Втората машка ракометна лига

Вчера започна Прва лига во ракомет за мажи, со нов систем на одигрување. Само да напоменеме дека, поради моменталната ситуација со вирусот, ќе се одиграат 7 рунди, а во секоја од нив ќе еден ракометен клуб ќе биде домаќин на мини турнир.

ДАТУМ ГРУПА А / РК КИЧЕВО ДОМАЌИН РЕЗУЛТАТИ
04/10/2020 РК РИНИА – РК ПРЕСПА 23 – 32
04/10/2020 РК КИЧЕВО – РК ШАМИПОН 24 – 40
04/10/2020 РК АЕРОДРОМ – РК ДРАЧЕВО 27 – 27
04/10/2020 ГРК БОРЕЦ – РК ЈЕХОНА 33 – 35
ДАТУМГРУПА Б / РК СКОПЈЕ ДОМАЌИНРЕЗУЛТАТИ
04/10/2020РК МЕТАЛУРГ 2 – РК ПАРТИЗАН 28 – 19
04/10/2020РК СКОПЈЕ – МРК КУМАНОВО 30 – 23
04/10/2020РК ВАРДАР НЕГОТИНО – РК ТЕКСТИЛЕЦ 30 – 25
04/10/2020РК МАКЕДОНИЈА Ѓ.П. – РК ДЕЛЧЕВО-ВАРДАР 32 – 34
Сподели

Можеби ќе ве интересира