Со нов систем, во недела стартува Првата машка ракометна лига

Моменталната ситуација со Ковид-19, освен во Суперлигата која е во мирување, направи проблеми и во Првата машка ракометна лига. Првенството ќе стартува во недела, но во сосема нов формат.

Лигата беше поделена во две групи со по 8 тимови каде беа закажани 14 рунди. Но, новата донесена одлука гласи:
Ќе се игра само по еден натпревар, а секоја рунда, ќе имаме по еден ракометен клуб како домаќин на мини турнир.
Есенскиот дел од шампионатот би требало да трае од 04.10 до 25.10.

Во продолжение, можете да ги видите тимовите од Група А и Група Б:

Единствен домаќин нема да биде тимот на РК Шампион. Сите 7 рунди во Група А:

Единствен домаќин нема да биде тимот на РК Текстилец. Сите 7 рунди во Група Б:

Сподели

Можеби ќе ве интересира