ЛУДИЛО: Ракометен натпревар со заштитни маски, играл и македонец

Натпреварот од шпанската ракометна лига АСОБАЛ, на Адемар Леон и Синфин, не понудил некои спектакуларни потези и врвен ракомет, но ќе биде запаметен по нешто друго. Имено, вчерашната средба беше прва од таков тип. Сите играчи носеле заштитни маски, некои правилно но некои и не. Организацијата била според силни протоколи за безбедност на здравјето од моменталната ситуација со вирусот корона, па сите играчи и судии морале да носат заштитна маска на лицето за време на целиот меч. Адемар Леон го добил натпреварот со 31:23, а за гостинскиот тим на Синфин…