Сакаме професионален третман, а не одлуки без наш став, остро реагираат од Асоцијацијата на кошаркари

Пред неколку дена, од Здружението на прволигаши објавија дека доколку не дојде до почеток на кошаркарската лига, кошаркарите ќе земаат само 25% плата. По таквата предлог-одлука, со свој став излезе Асоцијацијата на Кошаркарски Играчи. Тие велат дека заслужуваат проефсионален третман и не се согласуваат со овој начин на функционирање и донесување нови одлуки, бидејќи и во овие тешки и напорни услови, нивните обврски ги извршуваат како и досега. Во целост е пренесено целото соопштение: „Како Асоцијација на Кошаркарски Играчи излегуваме повторно со соопштение со цел да ги пресретнеме мерките кои…