Дени Мусовски ја прифати поканата на Ангеловски, ќе игра за Македонија

Дени Мусовски е напаѓач на 24-годишна возраст со потекло од Македонија. Моментално игра во тимот на Лос Анџелес во американската МЛС лига. Играчот ја прифатил понудата на селекторот Игор Ангеловски и најверојатно ќе биде достапен за ноемвриската репрезентативна пауза. Потребни се административните работи кои ќе овозможат Мусовски да извади македонски пасош. Тој е роден во Невада на 30-ти ноември 1995 година, а професионалната кариера ја започнал во 2014 година. Навистина ми е драго што Дени прифати да игра за Македонија, имавме искрен разговор и го очекуваме во нашиот тим на…