(ФОТО) Се одржа национално тениско првенство за играчи до 12 години

Вчера започна, а денеска се заврши националното тениско првенство на играчи до 12 години, во машка и женска конкуренција. Првиот натпреварувачки ден помина во одлични временски услови кои овозможија цврсти натпревари и многу тениски надмудрувања од младите таленти, на терените „23 октомври“ во Куманово. Учество зедоа 19 натпреварувачи во машка и 10 во женска конкуренција. Денеска, во машкото финале, титулата шампион на турнирот ја заслужи Ерион Незири, кој игра во ТК „Фан Тенис“. Тој во последната пресметка беше поуспешен од Александар Грујиќ од ТК „Нет“, со 6:3, 6:3 Во женската…