КК Куманово со нови дресови за сезоната 2020/21

Екипата на КК Куманово покрај новиот тренер,спортскиот директор и неколкуте засилувања, деновиве ги претстави и новите дресови за сезоната 2020/21, која се очекува да започне на почетокот од месец октомври. Во Куманово владее позитивна атмосфера и сите со нетрпение го очекуваат почеток на првенството. Нов тренер за оваа сезона е Владимир Мирковски, кој дојде од ФМП Академија. За нов спортски директор е назначен Дарко Петковски, поранешен кошаркар и тренер на поранешна локална екипа. Во клубот исто така пристигнаа и двајца американци, Џош Селби и Хулио Гуити од кои највеќе се…