КОЛУМНА НА ИВАН ЈАКИМОВСКИ: Дали Абрамович ја помина црвената линија?

Иван Јакимовски во слободно време учи и се занимава со спортска аналитика – еден од основачите на gameplan.mk, каде што целта е токму посочување на тој аспект од спортот. Дел е од тимот на Chelsea FC – Supporters Club Macedonia, сертифициран фан клуб на Челси од Македонија. Во понеделник пристигна веста дека Френк Лампард е отпуштен и дека за нов менаџер на Челси најверојатно ќе биде назначен Томас Тухел, чиј што последен ангажман беше во Париз. Многу познати и помалку познати лица од јавноста, новинари, поранешни фудбалери и речиси сите…