ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ПО 3 РУНДИ: КОЈ Е НАЈДОБАР ПОЕНТЕР, СКОКАЧ И ДОДАВАЧ ВО МАШКАТА СУПЕРЛИГА?

Во машката кошаркарска Суперлига има тимови кои не одиграле ниту една рунда, некои со по две но 3-та рунда помина за поголем дел од екипите. Можеме да ги издвоиме процентуално најдобрите поединци кои настапувале во три натпревари, во најважните категории, а тоа се: поени, скокови, асистенции, блокади, освоени топки и загубени топки (во овој случај најлош поединец). Поени: СТЕФАН БАЛМАЗОВИЌ од Работнички Скопје: (63) – 21.00% Скокови: АЛЕКСАНДАР АНДРЕЈЕВИЌ од Куманово 2009: (32) – 10.67% Асистенции: ТРАМЕЈН ИЗАБЕЛ од МЗТ Скопје УниБанка: (23) – 7.67% Блокади: ДАНИЛО МИЈАТОВИЌ од Еуро…