Киран Трипие – дефанзивецот на Англија и Атлетико Мадрид суспендиран поради обложување!

Киран Трипие беше отстранет од репрезентацијата на Англија за дуелот со Данска поради закажано сослушување во Фудбалската Асоцијација за прекршување на правилата за обложување. 29-годишниот фудбалер одлучно кажал дека никогаш нема профитирано од обложување на фудбалски натпревари или преку некој друг што се обложувал во негово име. Киран Трипие е суспендиран 10 недели од сите фудбалски активности и е парично казнет со 70.000 фунти поради прекршување на правилата за обложување кои ги налага ФА. Тој е виновен во 4 од вкупно 7 обвинениа кои се зборува дека се случиле во…