СЛИКА НА ДЕНОТ: Одбојкар носи заштитна маска за време на натпревар

Лукас Сааткамп е можеби единствениот одбојкар во светот кој носи заштитна маска за време на еден натпревар. Но, не само на овој дуел, играчот на ваков потег се одлучил уште од почетокот на пандемијата па така доаѓа и на долгите и напорни тренинзи. Најверојатно се прашувате зошто го прави тоа кога никој друг не користи заштитна маска за време на натпревар? Во неговата официјална изјава рекол, дека тоа е поради безбедноста на неговиот син кој има белодробно заболување и се наоѓа во ризична група на пациенти. Заради тоа, Лукас не…