МВР: Апелираме до граѓаните да не се групираат за следење на натпреварот

Министерството за внатрешни работи излезе со соопштение дека се преземени сите потребни мерки за беспрекорна организација и одигрување на фудбалскиот натпревар помеѓу Македонија и Косово, на националната арена „Тодор Проески“. Во соопштението стои дека се преземени сите мерки и активности за гарантирање на безбедноста на фудбалерите и другите учесници од пристигнувањето во Скопје, за време на натпреварот и по одигрување на мечот. Тие исто така не испуштија да им посочат на граѓаните да останат во своите домови и да не се групираат за следење на натпреварот, што е во најмала…