(ВИДЕО) Во карантин со Марта Костјук – одржување на кондиција за Австралијан Опен!

Голем дел од луѓето не знаат дека сите тенисери мора да бидат во три неделен карантин за да учествуваат на отвореното првенство во Австралија, како прв Грен Слем турнир во годината. Квалификациите се одржаа во Доха, Катар, а од минатата недела (веќе 10-ти ден) – сите играчи кои обезбедија учество на главниот турнир се сместени во хотелските комплекси во Мелбурн, дури три недели. Планирано е Австралијан Опен да започне на 8-ми февруари. На социјалните мрежи, најактивна е Украинката Марта Костјук, која секојдневно наоѓа мир во кондициските тренинзи. Можеби ова е…