Кратка биографија и целосна програма на новиот претседател на МОК

Вчера на Изборното собрание во хотел „Александар Палас“, Даниел Димевски беше одреден за нов претседател на Македонскиот Олимписки Комитет. Имаше големи негодувања за избор на Димевски поради неговите претходни ангажмани во Владата и кабинетот на премиерот Зоран Заев, но во неговата биографија се наведува дека не е член на политичка партија ниту досега бил дел. Неговата противничка, Александра Војнеска Зикова освои само 2, наспроти вкупните 30 на Димевски. Нејзините приврзаници предвреме ја напуштија салата откако видоа дека го немаат мнозинството на гласови. Во продолжение, можете да ја прочитате неговата кратка…