Голден Арт на Кирил Лазаров со Ковид-19 позитивни, Група А ставена во мирување

Дел од играчите на клубот Голден Арт КЛ7, приметиле дека имаат покачена температура, губење на вкус и мирис, па во тимот било спроведено комплетно тестирање на играчкиот кадар, стручниот штаб и целата логистика, па резултатите покажале 13 играчи и уште 3 лица со позитивен тест на Ковид-19. Исто така, по овие вести, нивниот противник во последното коло, Радовиш, спроведе две тестирања каде во второто има два позитивни случаи без симптоми. Во соопштението на клубот стои: Ракометниот клуб Голден Арт КЛ7 ја информира целокупната спортска јавност и надлежните институции дека по…