Стартуваше БИБЛ, имаме „израелски“ и „балкански“ дел

Стартуваше регионалната кошаркарска БИБЛ Лига, а натпреварувањето e поделено во „израелски“ дел со 4 групи по 3 тимови и „балкански“ дел, каде има 1 група од 6 тимови. Вчера започна новата сезона од регионалното БИБЛ натпреварување, а се одиграа 4 дуели само во „израелскиот“ дел. Победи остварија: Хапоел Ерусалим над Макаби Ришон (група Д), Галил Гилбоа против Макаби Хаифа (група Б), Бнеи Херцлија над Хапоел Хаифа (група А) и Хапоел Холон против Ирони Зиона (група Ц). Во „балканската лига“, односно Група Е, ќе учествуваат по 2 екипи од 3 различни…