(ГАЛЕРИЈА) Скопски Маратон број 16 низ призмата на Роберт Атанасовски

Денеска под мотото „Трчањето ќе ве промени“, се одржа 16-то издание од најголемиот спортски настан во главниот град, Виз Ер Скопски Маратон 2020. Во машка конкуренција победи украинецот Серхиј Шевченко, а во женска конкуренција најдобра беше Луиза Гега од соседна Албанија. Во рамките на нашата држава, победија Дарио Ивановски и Адријана Поп Арсова. Учество зедоа околу 1.500 натпреварувачи, каде имаше и полумаратонци и рекреативци. Во продолжение можете да погледнете како се одвиваше самиот крај на денешната манифестација: (ФОТО: Роберт Атанасовски)