ВИДЕО: Постигна кош од „паркинг“ – Душчак со неверојатен хорок шут!

Дан Душчак од Цедевита Олимпија постигна кош на истекот на третата четвртина скоро од крајот на теренот и тоа со познатиот хорок шут. Интересно е што ова беа единствените поени на Душчак за 11 минути игра. Нормален шут за три поени имаше само еднаш и беше непрецизен. Словенско-хрватскиот „мутант“ го совлада Борац со 97:88, но по оваа фантастична тројка, со сигурност психичката подготвеност остана кај домаќините.