Реномираниот “Handball-Planet”: Злато за Норвешка, Данците без медал – на кое место е Македонија?

Традиционално за секое големо натпреварување, реномираниот Handball-Planet ја објави својата прогноза за Светското Првенство во ракомет оваа година. Според нив, најголем фаворит за златната медала е селекцијата на Норвешка, која во замисленото финале би била подобра од Хрватска. Во борба за бронзената медала, Шпанија би била поуспешна од Данска, а за Франција и Словенија нема место во Топ 5 ракометни држави во светот. Според порталот, Македонија ќе обезбеди втора фаза со што ќе биде и нивниот максимум за 21-ва позиција на турнирот. Норвешка Хрватска Шпанија Данска Египет Франција Словенија Германија…