Хаверц: Уште како дете сонував да играм во Челси

Новото засилување на Френк Лампард, младиот и талентиран германец Каи Хаверц, во своето интервју за клубот изјави дека уште како дете сонувал да игра во клуб каков што е Челси. Уште како дете заедно со мојот брат ја гледавме Премиер Лигата и јас се надевав дека некогаш ќе заиграм за овој клуб. Мојата желба се исполни навистина многу рано, јас сум презадоволен. Челси е најдобриот клуб во Англија, во светот, рече Хаверц. Германецот исто така призна дека Лампард го гледал како свој идол. Неговите беспрекорни игри на средината од теренот…